Vedic Art

Ik ervaar Vedic Art als een prachtig juweel en voel me dankbaar dat ik dit als Vedic Art Teacher van hart tot hart mag doorgeven. Het schilderen vanuit vrijheid heeft mij in mijn creatieve stroming echt bevrijd en dat gun ik jou ook.  Omdat Vedic Art eveneens een innerlijke reis is die persoonlijke ontwikkeling in zich draagt en je bewustzijn verruimt, sluit het helemaal aan bij de missie van kleurinzicht en voelt het heel vreugdevol om dit naast mijn bewustzijnstrainingen aan te mogen bieden.

Wat is Vedic Art?

Vedic Art is een wonderschoon schilderend proces dat je via 17 Vedische principes een reis laten maken in jezelf. Een innerlijke reis dus naar jouw natuurlijke creatieve expressie. Hoe fijn is het om die te verkennen. Vanuit ontspanning en vrijheid. Schilderen in vrijheid brengt een diepe persoonlijke ontmoeting tussen creator en creatie.

Vedic Art is geen specifieke schilderstijl, maar helpt je tijdens de cursus om je eigen persoonlijke expressie te vinden. Alles is al in jou aanwezig. Vijf dagen volg je jouw creatieve stroom en door de 17 Vedische principes herinner je je jouw natuurlijke creatieve stroming.
Het is spelend leren, experimenteren en ontdekken. Daarvoor zijn de 17 principes zorgvuldig opgebouwd en ontwikkeld.

De 17 Vedische principes

De zeventien principes vormen de kern van de Vedic Art methode.

Wil je weten welke de 17 principes zijn, dan kun je ze leren en ervaren tijdens een Vedic Art cursus. Wellicht heb je al ontdekt dat je ze nergens kunt lezen. De principes worden van hart tot hart mondeling doorgegeven. Stap voor stap worden ze je aangereikt tijdens de basiscursus. Het zijn principes om te ervaren en dat gebeurt vanzelf tijdens inspirerende schildervoorstellen.

Vedic Art is ontwikkeld door Curt Källmann, een Zweedse kunstenaar. Curt crëerde een methode waarin hij vanuit kunst de verbinding legde met de Veda’s, de oeroude wijsheden die over creatieve expressie gaan. Hij werd daarbij geïnspireerd door Maharishi Mahesh Yogi, de grondlegger van Transcedente meditatie. In 1988 startte Kurt de Vedic Artschool in Zweden, op het eiland Öland. Zijn zoon Johannes Källmann zet zijn werk voort.

Vedic Art Basiscursus

De basiscursus Vedic art staat open voor iedereen, met of zonder schilderervaring. Tijdens deze 5 daagse ga je de 17 principes van Vedic Art ervaren. Je zult merken dat als je eenmaal in beweging komt en in contact komt met je eigen creatieve kracht, het schilderen vanzelf gaat. Op je reis door het schilderproces, verbaas je jezelf met je schilderwerken en kan je ervaren hoe je creatieve stroom, bewustzijn en levensvreugde met elkaar verbonden zijn.

Als jij houdt van het spelen met creatieve materialen, dan is Vedic Art wellicht ook een mooie reis voor jou. Schilderen in alle vrijheid, voor iedereen die in stilte de open ruimte wil ervaren. Er is echt geen ervaring met schilderen nodig, er is niets waaraan je moet voldoen en er is geen enkele beoordeling.

Je bent van harte welkom om ook in de ervaring te stappen die Vedic Art je biedt.
Vijf dagen volg je jouw creatieve stroom en door de 17 Vedische principes herinner je je jouw natuurlijke creatieve stroming. Het is puur genieten van de ruimte om te verstillen, te spelen, te ontdekken. Als aaneengesloten vijfdaagse biedt het een meerwaarde als je van diepgang en intensiteit houdt...

Vedic Art Vervolgcursus:

In de Vervolgcursus Vedic Art vind je verdieping en ontwikkel je steeds meer jouw eigen unieke stijl. En ontdek je steeds meer 'jouw persoonlijke art handschrift'. Vedic Art komt binnen in laagjes. Je kunt alleen meedoen met de vervolgcursus als je de basiscursus hebt gevolgd.

Tijdens de vervolgcursus ga je weer verder met schilderen en herhaal je de 17 principes. Die verdiepen zich met de mooie aanvullingen van Curt Källman. Je gaat zelfstandig aan de slag, in jouw ritme en met het materiaal van jouw keuze. Je ontwikkelt steeds meer jouw eigen stijl, jouw manier om je innerlijke beelden te vertalen, je eigen creatieve stroming te voelen en de vrije loop te laten. Door de diepere verbinding met de Vedische principes ga je merken dat je creatieve proces ook steeds meer doorwerkt in de manier waarop je in het leven staat en bewustere keuzes maakt. Bijzonder fijn om te merken dat 'kunst en leven' samenvloeien in Levenskunst. 
Bij de vervolgcursus is er ook ruimte voor individuele begeleiding, als je dat wenst.

In de Veda's ontmoet je ook de kracht van herhaling. In wezen is elke Vedic Art cursus die je volgt een pelgrimstocht: je zal het elke keer anders ervaren en dieper in je vrije creatieve proces komen wat zich fijn vertaalt in je dagelijks leven.

Als het bij je past en je geniet van deze mooie reizen over the River of Art, kan je de cursussen zo vaak herhalen als je wil. Laat je gerust verrassen door het effect hiervan.    

Wanneer :

2023/2024

Vedic Art basiscursus 5 daagse

Woensdag t/m Zondag 19,20,21,22,23 april  (vol)

Donderdag t/m Maandag 18,19,20,21,22 mei (vol)

Woensdag t/m Zondag 15,16,17,18,19 november (vol)

Zondag t/m Vrijdag 28,29,30 april,1,2,3 mei bij Land aan Zee (vol)

Donderdag t/m Maandag 23,24,25,26,27 mei (vol)

Vedic Art vervolgcursus 5 daagse:

Woensdag t/m Zondag 10,11,12,13,14 mei (vol)

Zaterdag t/m Woensdag 30/9, 1,2,3,4 oktober (vol)

Woensdag t/m zondag 10,11,12,13,14 april 2024 (vol) 

Woensdag t/m zondag 17,18,19,20,21 juli 2024 (vol)

Mocht je wat verder weg wonen, zijn er voldoende overnachtingsmogelijkheden in de mooie omgeving van Cromvoirt/Biezenmortel...zelfs op wandelafstand van de wonderschone Loonse & Drunense duinen. Ik geef je graag tips. Zo maak je er een prachtige retreat van voor jezelf.

 

Investering:

voor deze 5 daagse basiscursus = € 395,-

voor de 5 daagse vervolgcursus = € 395,-

Koffie/thee/lekkers staan de hele dag voor je klaar.
Lunch breng je zelf mee.
Na aanmelding ontvang je een overzichtje van de materialen die je nodig hebt

Waar :

Het Atelierhuis te Biezenmortel, Gijzelsestraat 2.
Een fijn, licht en ruim atelier in het groen met ateliertuin, landelijk gelegen en maximaal 4 deelnemers.

We starten om 10 uur en het atelier is open tot 17 uur.

Voel jij een innerlijke JA? Wees van harte welkom!

Aanmelden: info@kleurinzicht.nl of via 06-30414147