Rietje van Vlasselaer

Ik ben Rietje van Vlasselaer en je trainer – levenscoach bij Kleur InZicht.

In 2007 ben ik gestart met Kleur InZicht vanuit een diep verlangen naar Vrijheid. Dat betekende niet alleen vrijheid in de zin van een vrije agenda die ik in kon vullen met werkdagen zoals ik ze wilde en me niet langer gebonden voelde aan kantoortijden. Bovenal betekende het dat ik me innerlijk veel vrijer voelde door mijn passies te gaan volgen.

KLEUR is een enorme passie van me. Al zolang ik me kan herinneren, voel ik me enorm aangetrokken tot Kleur. Als kind al was mijn kleurpotlodendoos mijn dierbaarste bezit. Al die kleuren naast elkaar in een doosje intrigeerden me buitengewoon. Ik vond het toen al spannend om te ontdekken dat een gekleurd huis in het Oranje een heel andere sfeer opriep dan een gekleurd huis in het Blauw.

De NATUUR is mijn tweede grote passie. Daarin heb ik veel verdieping gevonden en vind ik steeds opnieuw mijn inspiratie. De Natuur biedt een prachtige spiegel voor onze innerlijke processen.  Glashelder. Het is geweldig dat ik deze ontdekking in kan zetten tijdens mijn coaching in de Natuur.

In mijn zoektocht naar mezelf heb ik echter eerst nog de nodige andere sporen gevolgd om uiteindelijk weer terug te kunnen keren naar de bron, mijn innerlijke kern. Als ik nu terugkijk op mijn levenspad, verrast het me dan ook niet dat juist het volgen van een intuïtieve en creatieve Kleurenopleiding  me weer terugbracht op het spoor naar mijn ware zelf.

Kleuren zijn buitengewone krachten. Door het aangaan van mijn innerlijke reis, heb ik mijn innerlijke kleuren ontdekt en heb ik geleerd hoe ik ze kan omarmen. Wat een vrijheid schonk dat in mezelf. Daardoor kon ik me werkelijk gaan verbinden met mijn innerlijke kleuren en heb ik mijn eigen lichtkracht ontdekt. In feite durfde ik toen pas de intiemste en belangrijkste relatie aan te gaan : die met mezelf.

Ik heb zelf ook ‘de Shift’ van Hoofd naar Hart gemaakt. Jarenlang was ik bezig met persoonlijke ontwikkeling. Ik voelde steeds het verlangen om te groeien. Het ging alleen soms best moeizaam en ik heb lang niet begrepen waarom er maar geen doorbraak kwam in de zin dat ik werkelijke FLOW zou kunnen ervaren in mijn leven. Tot ik besefte dat ik op het level van mijn mind – het hoofd – nooit die Flow zou kunnen ervaren. Ons denken kan niet altijd overzien welke richting onze ziel op wil. Ik ontdekte dat aanpassingen doen in de buitenwereld geen zin had als ik niet eerst mijn binnenwereld veranderde. Daarna heb ik een heleboel (onbewuste) overtuigingen en conditioneringen los kunnen laten.

Deze innerlijke reis heeft als resultaat dat ik nu mijn droom mag leven. Dat is echt zó gaaf! 

Ik voel me elke dag opnieuw dankbaar dat ik mezelf de ruimte gegund heb om te worden wie ik werkelijk ben.

Op een bepaald moment was het gewoon tijd. Tijd om mijn verantwoordelijkheid te nemen en mijn volle potentieel te gaan leven. Dat vraagt moed. Zelfonderzoek vraag moed maar schept ook een enorme innerlijke kracht en een intens fijn leven.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar hun ware zelf. Onze samenleving is ook toe aan duurzame en universele oplossingen en die begint volgens mij altijd dichtbij, namelijk in jezelf. “Be the change you wish to see in the world” is een prachtige quote van Gandhi die ik onderschrijf.

Op het moment dat jij je lichtkracht ontdekt, word je vanzelf de beste versie van jezelf en volgens mij is dat wat de wereld nodig heeft. Dat we allemaal onze beste versie leven.

Groei vereist geen moeite, het is een natuurlijke, ontspannen gebeurtenis. Het enige wat je hoeft te doen, is er de ruimte voor te scheppen.

Ik ontmoet je graag bij Kleur InZicht.