Vedic Art aan Zee

Ik voel me zeer verheugd dat ik vanaf 2024 het fantastische Vedic Art ook aan Zee aan mag gaan bieden. Bij Land aan Zee heb ik mijn plek gevonden. Land aan Zee is een unieke stilteplek in Zeeland en ligt in het stille buitengebied van Burgh-Haamstede. De eindeloze vergezichten doen je dromen en dit nieuwe retreatcentrum ligt op een boogscheut van de eindeloze stranden van Schouwen Duiveland.

Land aan Zee is een gloednieuw retreatcentrum en haar missie sluit helemaal aan bij Kleur InZicht. Ik vind het heel prettig dat het een kleinschalig centrum is. Alle retreats zijn gericht op het bevorderen en herstellen van de innerlijke balans en de balans tussen mens, dier en planeet. We hebben oog voor onszelf, de andere gasten en houden samen de plek mooi. Er wordt met aandacht en liefde vers veganistisch gekookt en je voelt dat elke plek met aandacht en liefde is ingericht.

Land aan Zee heeft smaakvolle en comfortabele faciliteiten, ingebed in een prachtige omgeving. Deze bestaan uit een gerestaureerde grote schuur, een nieuwe stenen schuur en twee nieuwe houten schuren. Een grote landschapstuin, bomencirkel, zwemvijver en buitensauna met zitruimte nodigen uit tot ontspanning en verstilling. De vijf zalen kunnen voor diverse doeleinden ingezet worden en hebben een prachtig uitzicht op het domein en de omliggende polders. Er kunnen maximum 25 personen verblijven in 20 gastenkamers, elk voorzien van eigen douche, toilet en airco.

Tijdens de Vedic Art aan Zee retreat, hebben we het atelier met panoramisch zicht voor onszelf en mag je gebruik maken van de andere openbare ruimtes zoals de bibliotheek, meditatieruimte, de prachtige landschapstuin, bomencirkel, zitruimtes, plekjes bij de open haard.

We verblijven tijdens de Vedic Art cursussen op basis van volpension en het is mogelijk om deel te nemen aan de vaste Land aan Zee activiteiten (yoga, stiltewandeling, sauna, bewegen, meditatie, community) in de ochtend en/of avond. Geheel naar eigen keuze.

Vedic Art basiscursus

De basiscursus Vedic Art staat open voor iedereen, met of zonder schilderervaring. Als je ervan houdt om te spelen met creatieve materialen, biedt Vedic Art ook een mooie innerlijke reis voor jou. Het is schilderen vanuit vrijheid, er is niets waaraan je moet voldoen en er is geen enkele beoordeling. 

Tijdens deze vijfdaagse ga je de 17 principes van Vedic Art ervaren. Je zult merken dat als je eenmaal in contact komt met je eigen creatieve kracht, het schilderen vanzelf gaat. Op je reis door het schilderproces, verbaas je jezelf met je schilderwerken en kan je ervaren hoe je creatieve stroom, bewustzijn en levensvreugde met elkaar verbonden zijn.  

Je bent van harte welkom om ook in de ervaring te stappen die Vedic Art je biedt. Vijf dagen volg je jouw creatieve stroom en door de 17 Vedische principes herinner je jouw natuurlijke creatieve stroming. Het is puur genieten van de ruimte om te verstillen, te spelen, te ontdekken.

Vedic Art ervaren als aaneengesloten vijfdaagse retreat biedt sowieso een meerwaarde als je van diepgang en intensiteit houdt... en in de bedding van de prachtige stille plek die Land aan Zee biedt, kan je dat nog dieper komen ervaren. Het atelier is ook open in de avonduren mocht je langer willen schilderen. Je bent vrij om dat in te vullen zoals je wil. Liever naar het strand of door de duinen wandelen? Het is allemaal vlakbij met ook leuke dorpjes in de buurt.

Wanneer:

Zondag 28 april tot donderdag 2 mei 2024 (vol)

Zondag 27 oktober tm donderdag 31 oktober 2024

Vedic Art Vervolgcursus:

In de Vervolgcursus Vedic Art vind je verdieping en ontwikkel je steeds meer jouw eigen unieke stijl. Je kunt alleen meedoen met de vervolgcursus als je de basiscursus (ergens) hebt gevolgd.

Tijdens de vervolgcursus ga je weer verder met schilderen en herhaal je de 17 principes. Die verdiepen zich met de mooie aanvullingen van Curt Källman. Je gaat zelfstandig aan de slag, in jouw ritme en met het materiaal van jouw keuze. Je ontwikkelt steeds meer jouw eigen stijl, jouw manier om je innerlijke beelden te vertalen, je eigen creatieve stroming te voelen en de vrije loop te laten. Door de diepere verbinding met de Vedische principes ga je merken dat je creatieve proces ook steeds meer doorwerkt in de manier waarop je in het leven staat en bewustere keuzes maakt. Bijzonder fijn om te merken dat 'kunst en leven' samenvloeien in Levenskunst. 
Bij de vervolgcursus is er ook ruimte voor individuele begeleiding.
 

In de Veda's ontmoet je ook de kracht van herhaling. In wezen is elke Vedic Art cursus die je volgt een pelgrimstocht: je zal het elke keer anders ervaren en dieper in je vrije creatieve proces komen wat zich fijn vertaalt in je dagelijks leven.

Als het bij je past en je geniet van deze mooie reizen over the River of Art, kan je de cursussen zo vaak herhalen als je wil. Laat je gerust verrassen door het effect hiervan. 

Vedic Art ervaren als aaneengesloten vijfdaagse retreat biedt sowieso een meerwaarde als je van diepgang en intensiteit houdt... en in de bedding van de prachtige stille plek die Land aan Zee biedt, kan je dat nog dieper komen ervaren. Het atelier is ook open in de avonduren mocht je langer willen schilderen. Je bent vrij om dat in te vullen zoals je wil. Liever naar het strand of door de duinen wandelen? Het is allemaal vlakbij met ook leuke dorpjes in de buurt.

Wanneer:

Maandag 21 oktober tm vrijdag 25 oktober 2024 

Locatie:

Land aan Zee te Burgh Haamstede

Aantal deelnemers: minimaal 5 maximaal 7  

Investering:

€ 1.122,- voor een 2-persoonskamer met badkamer en airco (obv beschikbaarheid)
€ 1.295 ,- voor een 1-persoonskamer met badkamer en airco.

Vijfdaagse Vedic Art cursus + 4 overnachtingen met volpension dus inclusief koffie/thee/water/fruit, ontbijt/lunch/vieruurtje/diner, bed- en badlinnen, gebruik sauna (op een vast moment), fietshuur, toeristenbelasting, de mogelijkheid om deel te nemen aan de vaste Land aan Zee retreatactiviteiten (yoga, stiltewandeling, meditatie, bewegen, community).

Iedereen was vol lof over de fantastische keuken die Land aan Zee biedt: werkelijk voortreffelijke verse vegetarische maaltijden. Wat een heerlijkheid was dat elke dag opnieuw!

Aanmelden: info@kleurinzicht.nl of bel/app 06-30414147

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt!